Menu Sluiten

Ontdekkingsreis in het moiré effect: even terug de tijd in naar mijn masteronderzoek

Mijn studententijd, hoewel al zo’n 10 jaar achter me, blijft een periode vol boeiende projecten en ontdekkingen. Een van mijn meest memorabele projecten tijdens mijn masteropleiding was mijn duik in de diepte van het moiré effect! 🌀✨ In dit artikel deel ik mijn ervaringen en bevindingen, en hoe dit project mijn passie voor grafisch ontwerp en onderzoek heeft aangewakkerd.

De aantrekkingskracht van het moiré effect

Tijdens mijn bacheloropleiding raakte ik al gefascineerd door optische illusies en de invloed die het moiré effect erop had. Het effect is een visueel fenomeen dat ontstaat wanneer twee regelmatige patronen elkaar overlappen. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd en ik begon zelf optische illusies te creëren en besloot die fenomeen als uitgangspunt te nemen voor mijn masteronderzoek.

Experimenten en ontdekkingen

Mijn project draaide om het nauwkeurig nabootsen van het moiré effect en het verkennen van verschillende benaderingen om visueel intrigerende effecten te bereiken. Ik experimenteerde met diverse patronen, kleuren en texturen om de grenzen van dit fenomeen te verkennen. Elke ontdekking bracht me dieper in de wereld van visuele perceptie en design.

Dit project, dat mijn passie voor grafisch ontwerp en onderzoek aanwakkerde, is door de jaren heen blijven resoneren. Het was meer dan alleen een academische oefening; het was een creatieve ontdekkingsreis die mijn benadering van visueel design heeft beïnvloed.

Publicatie en terugblik

Na het afronden van het project bundelde ik mijn ervaringen in een publicatie. Enkele jaren geleden besloot ik dit werk opnieuw uit te brengen, en nu staat het trots in mijn boekenkast als een tastbare herinnering aan mijn moiré reis.

Meer ontdekken?

Ben je nieuwsgierig naar de voortgang van mijn onderzoek? Tijdens het project hield ik een gedetailleerd verslag bij dat je kunt ontdekken op mijn blog https://sarahdullens.wordpress.com/ Hier deelde ik mijn gedachten, experimenten en bevindingen, en het biedt een diepere duik in het proces achter dit boeiende project.

Mijn reis in het moiré effect was niet alleen een academisch avontuur, maar het heeft een blijvende impact gehad op mijn benadering van design en onderzoek. Het herbeleven van deze herinneringen brengt een glimlach op mijn gezicht en herinnert me eraan waarom ik zo gepassioneerd ben over de kracht van visueel ontwerp. 🌟